Familiepsykologerne

Utroskab

Utroskab

Vi taler med mange par der har utroskab inde på livet og undersøgelser viser, at 1/3 af alle danskere har været deres faste partner utro. Mange par fortæller, at de ved parforholdets start og inden der er kommet børn i forholdet har haft den holdning at utroskab er uacceptabelt og at konsekvensen ville være, at man ville forlade den utro part. Vores oplevelse er, at mange reviderer den opfattelse, når de rent faktisk står med utroskaben inde på livet, og i stedet håber at kunne finde nogle måder at komme igennem utroskaben på, så de ikke skal bryde parforholdet op.

For de fleste er det en svær situation at stå i. Der kan være mange stærke følelser på spil: mistillid, jalousi, angst for at blive forladt, følelser af ikke at være god nok, vrede, sorgen over at noget ’helligt’ i parforholdet er blevet brudt, følelser af ydmygelse osv. Flere fortæller, at det er løgnene og benægtelsen, der gør mere ondt end selve utroskaben.

Vi oplever, at en del par udfordres af, at de har meget forskellige behov, og dermed også handler meget forskelligt, i tiden efter afsløringen af utroskab. Det kan være svært at komme hinanden i møde på en konstruktiv måde, og det er vores erfaring, at parterapi  kan være hjælpsomt i sådanne situationer.


”Er jeres parforhold ramt af utroskab? Hos Familiepsykologerne får du hjælp af psykologer centralt i Aarhus C. Vi har lang erfaring i at afhjælpe kriser og støtte par der er ramt af utroskab. Forhør dig nærmere om psykologhjælp på 86 217 717