Familiepsykologerne

Pårørende til fysisk sygdom

Pårørende til fysisk sygdom

”Da min søn havde kræft nåede jeg så langt ud, at jeg ønskede han skulle dø. Jeg kunne ikke mere. Heldigvis overlevede han og vi klarede os igennem! Efter han er blevet rask har jeg haft en efterreaktion. Det har hjulpet at få talt ud om det”

”Det var så hårdt at få skiftende meldinger om min mands prognose. Det ene øjeblik tænkte vi at han blev rask, det næste øjeblik kom der nedslående meldinger. Det er en kæmpe følelsesmæssig rutsjetur. Midt i det hele måtte man bare holde ud og stille op”

”Min kone har alvorlig sclerose. Vores liv forvandledes pludselig fra et harmonisk familieliv til en hverdag, hvor sygdommen langsomt tager hende mere og mere fra mig. Det gør mig tung og trist”.

Som pårørende til mennesker med alvorlig sygdom, sætter man ofte alt til side og overser den personlige udmattelse, der indtræffer, som sygdomsforløbet udfolder sig. Ofte skal man samtidig håndtere tunge følelser af bekymring, tab og sorg over den situation, der er opstået.

”Er du pårørende til kræft? Sclerose? KOL? Kontakt Familiepsykologerne hvis du har brug for professionel hjælp hos autoriseret psykolog. Vi tager imod i lokaler centralt i Aarhus. Vi tilbyder individuel terapi, parterapi og familieterapi”

“pårørende”